Innovation

HVORDAN KAN JEG HJÆLPE DIG?

Uanset om du er landet på denne side for at blive klogere på hvad Innovation er, eller for at få hjælp til at komme igang- eller videre med den innovative dagsorden i din virksomhed skal du vide, at du er havnet det rette sted. Jeg har mere end 7 års erfaring fra praksis med at drive innovationsprocesser og workshops, og jeg er ret sikker på at jeg også kan hjælpe dig.

Eksempler på opgaver jeg har løst:

  • Udvikling af innovationsstrategi

  • Udvikling af produkter og services med udgangspunkt i Google Sprint

  • Udvikling af innovative forretningsmodeller

  • Facilitering af innovationsworkshops

Har du brug for at diskutere et konkret projekt eller opgave så tøv endelig ikke med at tage kontakt. Jeg kommer også gerne forbi til en kop kaffe og en uforpligtende snak

På resten af siden kan du læse mere om hvad Innovation er og hvordan du kommer i gang med at arbejde med det. God fornøjelse!

Hvad er innovation?

Ordet innovation kommer af latin innovatio 'fornyelse', af in- og afledn. af novus 'ny'. Innovation kan defineres på mange forskellige måder og har mange "innovations-typer". Definitionerne har det tilfælles, at de ser innovation som noget helt eller delvist nyt, der skaber værdi for nogen. Innovation er er altså ikke bare en ny idé, men nærmere en idé der er blevet gjort noget med, sådan at den skaber værdi for andre ved at løse et problem eller dække et behov.

Du kan læse mere i artiklen fra lederweb her eller i artiklen fra systime her

Hvorfor investere i innovation?

De fleste virksomheder lever i dag i en virkelighed hvor forandringshastigheden uden for virksomheden er større end indenfor og hvor den gennemsnitlige levetid for en virksomhed er reduceret til under 20 år. Evnen til, at udvikle, innovere og løbende genopfinde sige selv er derfor blevet en grundkompetence som alle virksomheder, der ønsker en fremtidig tilstedeværelse må mestre. Den gode nyhed er dog, at det ikke er svært at komme igang, hvis man får lidt hjælp!

Innovation med Design thinking & design sprints

I WASP arbejder jeg med udgangspunkt i designtænkningen helt specifikt Google Design Sprint og Double Diamond metoden, som er udviklet af British Design Council. Jeg underviser i- og faciliterer forløb i både Double Diamond metoden og Design Sprints.

Designtænkning egner sig rigtig godt til de tidlige faser af din innovationsproces, da det giver jer optimale muligheder for at komme helt tæt på brugerne og udvikle og teste ideer og prototyper, som løser kundernes konkrete problemer.

Double diamond metoden

Design-thinking model.JPG

Double Diamond består af fire faser: Opdage, Definere, udvikle og levere – og hver enkelt fase har sin egen værktøjskasse med relevante metoder, teknikker og tilgange, som passer til netop den fase.

Opdage

Opdagefasen handler om at indsamle viden og forstå kunden eller brugeren inden for konteksten af design udfordringen/strategien. Opdagefasen er nødvendig for at kunne designe strategier der giver mening og skaber værdi. Det handler om at observere, stille spørgsmål og iagttage/lytte til hvad kunderne siger, tænker og gør.

Definere

Definitionsfasen handler om at forstå problemet/udfordringen i lyset af hvad du har lært i Opdagefasen. Det handler om at definere opgaven som et spørgsmål samtidig med at du fokuserer og framer problemet på en inspirerende måde. Definitionsfasen er kritisk i forhold til at kunne lave en præcis problem definition som typisk leder til flere og bedre ideer i den efterfølgende fase. I denne fase arbejder vi med teknikker som “De 4 H’er” (hvem, hvad, hvor, hvorfor) og “De 5 Hvorfor” også refereret til som (root cause analyse)

Udvikle

Udviklingsfasen handler om at generere ideer, om at gruppere og koble ideer og om at udvælge Ideer til prototyping. Fokus er at skabe flest mulige bud på løsninger og derved give det bedst mulige udgangspunkt for at finde brugbare løsninger. Her arbejdes med forskellige innovationsteknikker som “Brainstorm”, “Brainwriting”, “Idéku” mv.

Levere

I leveringsfasen prototypes ideer. Fokus er at lære hurtigt, få hurtig feedback og teste forskellige prototyper med kunder. Her tegner og folder vi og arbejde vi med wireframes i bestræbelserne på at udvikle såkaldte minimum viable products (MVP).

Innovationsstrategi

Når vi arbejder med innovationsstrategi er vi nød til at balancere hensynet til både kortsigtet profit og vækst. Til det formål anvender jeg 3 Horizons modellen.

3 Horizons.png

BLOGINDLÆG OM Innovation og designtænkning

>